Bespaar kosten door evaluatie digitale transformatie

1 februari 2023

Het continue evalueren van de digitale strategie is een belangrijk onderdeel van het succes van uw bedrijf in de digitale wereld. Het stelt u in staat om bij te blijven met de veranderende markttrends en klantbehoeften, en om uw digitale transformatie te blijven verbeteren en aanpassen. 

Hier zijn enkele stappen die u kan nemen om uw digitale strategie voortdurend te evalueren:

  1. Identificeer de doelstellingen en KPI's: Bedrijven moeten hun doelstellingen en KPI's vaststellen om te bepalen wat ze willen bereiken met hun digitale strategie. Deze doelstellingen kunnen bijvoorbeeld zijn: het verhogen van de omzet, het verbeteren van de klanttevredenheid, of het vergroten van het marktaandeel. Bedrijven moeten ook KPI's opstellen om te meten hoe goed ze hun doelstellingen bereiken. Controleer dus of deze KPI's rekening houden met uw investeringen in digitale transformatie.
  2. Analyseer de huidige situatie: Bedrijven moeten hun huidige digitale strategie analyseren om te bepalen wat er goed gaat en wat er beter kan. Dit kan worden gedaan door bijvoorbeeld te kijken naar de prestaties van hun IT-oplossingen. Betrek daar uw werknemers en partners bij. Zij voelen aan waar hun werk verbeterd kan worden.
  3. Identificeer kansen en bedreigingen: Bedrijven moeten hun markt en concurrenten analyseren om kansen en bedreigingen te identificeren. Bijvoorbeeld, een nieuwe technologie die opkomt of een verandering in de regelgeving kan een kans of bedreiging vormen voor de digitale strategie van het bedrijf. Niks is erger dan duurder zijn dan de markt omdat u opportuniteiten mist.
  4. Ontwikkel en implementeer verbeteringen: Bedrijven moeten op basis van de analyse van hun huidige digitale strategie en de identificatie van kansen en bedreigingen verbeteringen ontwikkelen en implementeren. Dit kan bijvoorbeeld betekenen dat er nieuwe technologieën moeten worden geïmplementeerd, of dat er nieuwe strategieën moeten worden ontwikkeld.
  5. Monitor en meet de prestaties: Bedrijven moeten hun prestaties blijven monitoren en meten om te bepalen of hun digitale strategie werkt zoals bedoeld. Dit kan worden gedaan door regelmatig de KPI's te meten en te analyseren. Daarom dat punt één zo belangrijk is.
  6. Ga op zoek naar de missing links. Vaak zijn er bottle necks in het proces te vinden omdat digitale eilanden gecreëerd werden die niet op elkaar afgestemd werden.

Door deze stappen regelmatig te doorlopen en te blijven monitoren, kunnen bedrijven hun digitale strategie voortdurend evalueren en verbeteren om zo optimaal te profiteren van de mogelijkheden die de digitale wereld biedt.

Vooral tip zes wordt vaak vergeten. Een belangrijke oorzaak van integratiekosten is het gebruik van verouderde technologieën en systemen die niet goed samenwerken met nieuwe digitale oplossingen. Dit kan leiden tot dubbel werk, gegevensinconsistentie en inefficiënte processen. En dus veel geld dat verloren gaat door de missing links.

Een studie van Accenture uit 2018 stelde vast dat bedrijven wereldwijd gemiddeld ongeveer 35% van hun IT-budget uitgeven aan integratiekosten, wat neerkomt op ongeveer $500 miljard per jaar. Deze kosten omvatten niet alleen de directe kosten van integratie, zoals het ontwerpen van interfaces en het implementeren van gegevensuitwisseling, maar ook indirecte kosten zoals verminderde productiviteit en vertraagde besluitvorming.


Als u meer informatie wenst of wil praten over het oplossen van de missing links in uw bedrijf (en soms zijn dat kleine ingrepen), geef ons dan een seintje.23 november 2023

Hoe Generalistische IT-Bedrijven het Verschil Maken

In de snel evoluerende wereld van informatietechnologie, waar nieuwe uitdagingen en kansen zich dagelijks aandienen, is het vinden van de juiste IT-partner cruciaal voor het succes van uw bedrijf. Hierin onderscheidt een generalistisch IT-bedrijf zich door een unieke, integrale aanpak te bieden.

21 april 2023

Kleine investeringen in IT: de sleutel tot het overbruggen van digitale eilanden en het verminderen van frustraties

In tijden van economische onzekerheid zijn kleine IT-investeringen cruciaal om digitale eilanden te overbruggen en frustraties te verminderen. DMVH is gespecialiseerd in het oplossen van deze missing links, waardoor bedrijven met minimale investeringen vooruitgang kunnen boeken.

17 maart 2023

Maatsoftware vs. Bestaande Software: De Investeringsafweging Die Uw Bedrijf Kan Transformeren

Kiezen tussen bestaande en maatsoftware is cruciaal voor bedrijfssucces. Bestaande software is betaalbaarder maar kan problemen geven, terwijl maatsoftware duurder is maar efficiëntie verhoogt. Overweeg korte- en langetermijndoelen en analyseer bedrijfsbehoeften zorgvuldig.

23 februari 2023

Digitale transformatie: Het belang van kleine stappen voor efficiëntie en werktevredenheid

Digitale transformatie is cruciaal voor succes. Focus op kleine verbeteringen, Vermijd frustraties op de werkvloer door medewerkers toegang te geven tot de juiste tools en investeer in technologie en innovatie voor concurrentievoordeel.

close

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x